Snel schakelen met een resource planning tool

Wist je dat slechte resource planning ervoor zorgt dat je 11,4% van je werkkrachten en -middelen verspilt? Gelukkig bestaat er resource management software!

Snel schakelen met een resource planning tool

Wist je dat slechte resource planning ervoor zorgt dat je 11,4% van je werkkrachten en -middelen verspilt? Dat is jammer en doet vooral pijn in je portemonnee. Gelukkig bestaat er resource management software die je helpt met het optimaal beheren van de werklast binnen je agency. Je projectmanagers, die gemiddeld 2 tot 5 projecten tegelijkertijd beheren, zullen je dankbaar zijn!

Snel schakelen met een resource planning tool

BE NL Con agency 1 De juiste persoon op het juiste project

Wat is een resource planning tool?

Resource management software helpt je met het organiseren en toewijzen van mensen en middelen aan verschillende projecten binnen je agency, zodat je projectmanagers die succesvol kunnen afronden. En met ‘succesvol’ bedoelen we dan binnen de vooropgestelde deadline en het afgesproken budget.

4 functies van een resource planning toolTaken & prioriteiten bepalen

 • 1. Taken & prioriteiten bepalen

  De projectmanager bepaalt de deliverables, deeltaken en milestones voor elk project. Hierbij is het belangrijk om te checken welke talken prioriteit hebben, zodat de flow niet in het gedrang komt. Op basis daarvan kunnen ze een deadline plakken op elke taak.

 • 2. Werk­last inschatten

  De projectmanager plant elke taak binnen een project in bij de juiste medewerker. Zo zie je in één oogopslag welke teamleden te veel werk hebben en wie nog ruimte in zijn planning heeft. Capaciteit- of deadlineproblemen worden zo snel gedetecteerd.

 • 3. Resources voorspellen

  Als je salesteam deals sluit, dan heeft dat een directe impact op je bezetting. De projectmanager kan makkelijk een overzicht van de huidige én toekomstige bezetting raadplegen, waardoor je gegronde aanwervingsbeslissingen kan nemen.

 • 4. Project opvolgen

  Op elk moment kan de projectmanager checken hoe het project vordert. Op basis van de time sheets kan je zien hoeveel uren er al gepresteerd zijn en dus gefactureerd kunnen worden.

Wat zijn de voordelen van een resource planning tool?

Met een project management tool kan je agency slimmer werken:

 • De tool brengt de volledige resource planning in kaart: welke collega’s zijn beschikbaar en beschikken over de juiste vaardigheden om de taken van het project op te nemen. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want je moet rekening houden met individuele werkroosters, verlofregelingen en andere projecten waar mensen aan werken. Een Ravensburger puzzel is er niks tegen!

 • Op elk moment ken je de status van de lopende taken en weet je welke acties je moet ondernemen als een project in gevaar komt.

 • Bovendien kan je makkelijk ingrijpen als de scope van een project verandert, mensen onverwacht uitvallen of de werkdruk te hoog ligt.

Met andere woorden, het bespaart je projectmanagers heel wat kopzorgen en zorgt ervoor dat ze hun projecten de baas worden.

Teamleader Orbit als resource planning tool

Laat Teamleader Orbit jouw resource planning puzzel oplossen, want klasbakken van agency’s verdienen eersteklas software. Zet medewerkers optimaal in, zorg voor balans in je team en garandeer rendabiliteit.

 1. Klanten en offertes op te volgen en zo meer te verkopen.

 2. Projecten te plannen binnen de deadline en het vooropgestelde budget.

 3. Tijd te registreren en gepresteerde uren op te volgen.

 4. Te factureren, makkelijk en correct.

 5. Inzichten te krijgen met rapporten en statistieken.

 6. Ongestoord te werken met retainers.

 7. Klanten eersteklas support te bieden.

Eerst zien, dan geloven?

Teamleader Orbit als resource planning tool

Op Maat 02

Zij werken al dagelijks met Teamleader Orbit.

Meer weten over resource planning?

 • AL FR S02 Ebook 2 Visuals Circle f1658127206

  Création et capital humain, la recette de la croissance ? | Agency Life

  10 dirigeants d’agences parisiennes vous livrent les secrets d’une entreprise qui se porte bien, débattent de création et de croissance et emmènent le débat autour d’un thème central : la Création. Comment développer les idées et les personnes est source de croissance pour une agence ?