Online factureren

Efficiënte facturatie om je financiële administratie in goede banen te leiden.

Teamleader Focus maakt facturatie heel eenvoudig: in een aantal klikken maak, verzend en beheer je facturen. Zet een offerte makkelijk om in een factuur, stel facturen op in je huisstijl voor een professionele uitstraling en laat klanten moeiteloos online betalen.

Efficiënte facturatie om je financiële administratie in goede banen te leiden.

Invoicing ES
 • BE NL Tijdregistratie voor elke taak of vergadering

  Factureer je tijdsregistraties

  Beëindigde je jouw taak of meeting? Dan vraagt Teamleader Focus je om de gepresteerde tijd in te geven. De tijdregistratie loopt automatisch zodra je bij Teamleader Focus inlogt - en herstart bij elke nieuwe taak. Wil je je tijdsregistratie handmatig invoeren? Of gepresteerde uren toewijzen aan een klant of project? Dan kan dat natuurlijk ook. En download de rapporten over tijdregistratie als Excel-bestand.

 • BE NL Recurrente facturen

  Automatiseer je recurrente business

  Je factureert altijd stipt voor je recurrente business als hosting of domeinnamen. Want Teamleader Focus verstuurt die facturen automatisch. Daarbovenop krijg je een overzicht van de toekomstige waarde van je recurrente portefeuille.

 • BE NL Voorspel je omzet

  Haal voordeel uit statistiek

  Haal nieuw inzicht uit de statistieken van projectgebonden tijdregistratie. Stel je financiële doelen in per kwartaal en raadpleeg intelligente rapporten die de vooruitgang van je gefactureerde omzet weergeven.

 • BE NL Rapporteer intern en extern

  Beheer ongefactureerde tijd

  Dankzij het overzicht in de CRM-module verlies je ongefactureerde tijd niet uit het oog. Nog een extra hulp? Stel je drempel in voor ongefactureerde tijd. Is de drempel overschreden, dan krijgt de klant alsnog een factuur. Op de detailpagina van iedere klant vind je alle ongefactureerde tijd terug. Je factureert die eenvoudig door te selecteren welke geregistreerde prestaties je aan de factuur wilt toevoegen.

 • BE NL Online betalingsmogelijkheden

  Laat klanten online betalen

  Via je eigen Invoicecloud raadplegen je klanten online hun factuur en betalen ze onmiddellijk hun openstaand saldo via de betaalopties die jij kiest: credit card, overschrijving, PayPal, iDEAL, SOFORT... Zo behoud je steeds een up-to-date facturatieoverzicht.

 • BE NL Koppel met je boekhoudpakket

  Link met de boekhouding

  Teamleader Focus koppelt de facturatiemodule aan een lijst boekhoudpakketten. Dit maakt financiële rapportering mogelijk.

Waarom online factureren?

BE NL Factureren

Waarom online factureren?

Digitaliseren - en dus ook online factureren - is tijd besparen. Veel bedrijven schakelen daarom over naar online facturen die ze versturen via e-mail. Zo verliezen ze geen tijd met manueel werk. Koppel je die online facturen met je boekhoudpakket, dan heb je meteen ook een overzicht van alle betaalstatussen en voorspel je makkelijk je cashflow voor de komende maanden.

De voordelen van online facturatie.

Wat zijn de voordelen van online facturatie? We zetten ze hier netjes voor je op een rij.

 1. Je bespaart tijd.
  Met de templates in Teamleader Focus maak je online facturen in een handomdraai. De software voegt automatisch verplichte gegevens toe, koppelt de juiste prijs aan je dienst of product en voegt algemene voorwaarden toe. Offertes meteen omzetten in facturen of factureren vanuit een project of digitale werkbon? Dat kan ook. Snel en efficiënt.

 2. Je maakt minder fouten.
  Een rekenfout is snel gebeurd, ze rechtzetten kost je tijd, geld en in het allerslechtste geval een boete van de Belastingdienst. Een facturatietool neemt het rekenwerk van je over, met minder kans op fouten en daardoor ook minder onnodige kosten.

 3. Klanten betalen sneller.
  Met een online facturatietool als Teamleader Focus volg je late betalers automatisch op. Zo hoef je geen tijd en energie te steken in het opvolgen van facturen. Dankzij integraties met invoice-applicaties betalen je klanten makkelijk en veilig online. Zo word je sneller betaald.

Het is goedkoper.
Tel de tijd die je bespaart bij de kosten van papier, enveloppe, inkt en postzegels, en de vergelijking is snel gemaakt. Een papieren factuur kost gemiddeld 4,44 euro, met een digitale tool als Teamleader betaal je 1,20 euro.

Zij maken hun online facturen met Teamleader Focus:

“Wij zijn er vanaf dag één mee gestart: onze eerste factuur was meteen digitaal. Op die manier konden we achteraf conclusies trekken uit onze cijfers, en hebben we een heel duidelijk beeld van onze omzet. Je verliest ook minder tijd achter je bureau als je digitaal factureert, zowel bij het maken van de factuur als bij de opvolging.”

- Jona Van Laer van Tuinjan

Elke factuur die vertrekt, gaat rechtstreeks naar de boekhouding. De offertes en de facturen zien er ook veel mooier en professioneler uit dan toen we ze nog handmatig opmaakten. Het risico op fouten – een verkeerde komma, een nul te weinig of te veel - is veel kleiner.”

- Luk Thys - zaakvoerder Foodphoto

Online factuurtemplates

Op zoek naar handige factuurtemplates om aan te passen met je eigen factuurgegevens? Maak gebruik van onze gratis downloads. Of gebruik Teamleader Focus om nog sneller facturen te maken en ze automatisch op te volgen.

Met Teamleader kan je meer dan online factureren.

Online factureren met Teamleader Focus maakt je facturatieproces efficiënter en verbetert je cashflow. En er is meer, want met onze online facturatiesoftware kan je ook:

 • Professionele offertes maken en versturen, ze online laten ondertekenen en snel omzetten in facturen.

 • Offertes omzetten in projecten en ze op tijd en binnen het budget opleveren.

 • Je gewerkte tijd registeren, onderweg of achter je bureau.

 • Klanten en leads beheren en opvolgen.

Probeer het zelf en test onze software twee weken gratis, zonder credit card of aankoopverplichting. Vind je het toch niks? Geen probleem, dan betaal je ook niks.