Projectmanagement tool

Lever projecten op tijd af, blijf binnen budget en behoud op elk moment het overzicht. Teamleader is de project management tool waarin je je planning, deadlines en budgetten van verschillende projecten gelijktijdig opvolgt.
Met Teamleader kan je:

 • Projecten plannen, verdelen in fases en deeltaken.
 • Budgetten beheren en winst berekenen.
 • Online samenwerken met je team.
 • Deadlines nauwkeurig opvolgen.

Eerst zien, dan geloven?
Probeer onze software 14 dagen uit. Volledig vrijblijvend en zonder te betalen.

Project management tool

Wat is project management software?

Voor we dieper ingaan op de definitie van projectbeheer, gaan we na wat een project precies is. Een project is een tijdelijke activiteit die bestaat uit een reeks taken met één einddoel. De uitvoering van die taken wordt bepaald door de tijd, de mensen en de middelen die je voorhanden hebt.

Eenvoudig gezegd is projectbeheer een aanpak die ervoor zorgt dateen project vlot verloopt en op een succesvolle manier wordt gerealiseerd, binnen de tijd en het budget die voorzien waren. . Projectmanagement betekent dus: projecten tot een goed einde brengen met behulp van een goede planning én een professionele uitvoering.

Betere projecten opleveren, keer op keer? Download je gratis projectmanagement-gids!

 • Ebook projectmanagement 1
  • E-book

  De basis van projectmanagement

  Projecten managen is absoluut niet eenvoudig. Je resources plannen, deadlines halen, de workload van je team in balans houden…. En ondertussen moet je projecten ook nog eens op tijd en binnen het budget moet opleveren.

Zo maakt Teamleader projectmanagement makkelijker:

 1. Projecten aanmaken en beheren.

  Maak projecten aan vanuit een offerte, een projectsjabloon of start vanaf nul. Projecten aanmaken met Teamleader is easy.

 2. Plan en visualiseer meerdere projecten.

  Verdeel projecten in fases, taken en afspraken. Wijs taken toe aan medewerkers en ontvang meldingen wanneer ze voltooid zijn. Volg meerdere projecten tegelijk op via een handig visueel overzicht. Zo ontdek je snel gaten in je planning en zie je meteen welk project je aandacht nodig heeft.

 3. Tijdregistratie op projecten.

  Registreer de tijd op taken en afspraken en hou projecten rendabel. Stel verschillende uurtarieven in binnen één project en creëer rapporten van het reeds voltooide werk.

 4. Factureer vanuit je project.

  Maak facturen rechtstreeks vanuit een project en per voltooide fase. Stel vooraf prijzen in, werk met een uurtarief of op basis van materiaal. Jij bepaalt.

 5. Blijf binnen budget, bescherm je winstmarge.

  Kijk of je binnen je budget zal blijven, voor het hele project of per fase. En bekijk je verwachte winst in één oogopslag. Zo grijp je op tijd in, neem je betere beslissingen en kan je transparant zijn naar klanten, medewerkers en managers.

 6. Externe toegang via Projectcloud.

  Geef zowel freelancers als klanten toegang tot je persoonlijke Projectcloud. Beslis zelf waar ze toegang toe hebben: de status van projecten of documenten bekijken, feedback geven, geplande afspraken opvolgen of je medewerkers contacteren.

NL NL Maak eenvoudig projecten aan NL NL Overzichtelijk verkoopproces NL NL Inzicht in tijdsregistratie per project NL NL Factuureerbare tijd per klant NL NL Blijf binnen budget En 610x400 cloud project 2x 1

Projecten op tijd en binnen budget opleveren.

Succesvolle projecten realiseren is behoorlijk tijds- en arbeidsintensief. Waarom zou je het dus nog moeilijker maken met complexe projectmanagementsoftware? Het projectbeheer van Teamleader Focus is ontwikkeld - voor elk type project. Met onze projectplanner haal je het maximum uit je projecten en mis je nooit meer een deadline.

Voordelen van een projectmanagement software

Twijfel je nog of het gebruik van een tool iets voor jouw bedrijf is? Om je verder te informeren hebben we hieronder enkele voordelen voor je op een rijtje gezet die mogelijk aansluiten bij jouw prioriteiten als het aankomt op een degelijke tool.

 • Taakmanagement
  Wijs taken toe aan medewerkers en zie precies hoe de voortgang per taak verloopt.
 • Timetracking
  Houd netjes bij hoeveel tijd er is besteed aan verschillende projecten zodat alles later netjes gefactureerd wordt.
 • Communicatie
  Duidelijke en makkelijk terug te vinden communicatie zodat iedereen wat er speelt.
 • Overzicht en inzicht
  Prioriteiten bepalen op basis van nieuwe inzichten en op tijd bijsturen zodat het uiteindelijk doel geen gevaar loopt.
 • NL NL projecten beheren

  Milestones en taken voor efficiënt projectmanagement

  Deel je project op in verschillende milestones en taken. Wijs ze vervolgens toe aan verschillende medewerkers en ontvang meldingen zodra taken voltooid zijn - ideaal voor drukbezette projectmanagers. Sla projecten op als template als je ze makkelijk wil hergebruiken.

 • NL NL tijd registreren

  Accurate urenregistratie voor winstgevende projecten

  Registreer de tijd die je aan taken en afspraken spendeert en hou projecten rendabel. Stel verschillende uurtarieven in binnen één project en creëer rapporten van het reeds voltooide werk. Factureren doe je op basis van je timetracking of een vaste prijs.

 • NL NL Blijf binnen budget

  Actiegerichte inzichten en deadlines op budgetten

  Je projectlijst vertelt je welke projecten onder controle zijn en welke extra aandacht nodig hebben. Teamleader Focus biedt op ieder moment helder inzicht in de prestatie van het team en laat je tot in detail zien of je nog binnen de tijd en het budget zit.

De 5 beste project management tools

De 5 beste project management tools
Op zoek naar een goede project management tool? Dit zijn de vijf vaakst gebruikte apps voor projectopvolging.

1. Teamleader Focus is all-in-one software waarmee je verschillende projecten gelijktijdig opvolgt. Met deze project management tool kan je bovendien offertes opmaken, tijd registreren, projectbudgetten opvolgen, factureren en diepgaande analyses maken. Projectmanagers gebruiken Teamleader Focus niet alleen om hun projecten te beheren, maar om hun volledige workflow te stroomlijnen.

2. Trello visualiseert de activiteiten van je team en de voortgang van je projecten aan de hand van Kanban-borden. To-dolijsten en gesprekken maak je aan in de vorm van kaarten die je kan verplaatsen op het bord. De software beschikt ook over verschillende Power-ups of integraties met andere platforms

3. Asana is een projectmanagementoplossing waarmee je taken en projecten beheert, gesprekken voert en ideeën deelt met je collega’s. Met de software creëer je makkelijk prioriteiten en verantwoordelijkheden binnen teams. Je kan de voortgang van je projecten ook volgen in realtime en ontvangt automatisch meldingen van belangrijke projectupdates.

4. Basecamp is project management software die online samenwerken makkelijker maakt. Teamleden kunnen bijvoorbeeld berichten voor elkaar achterlaten en je ziet snel wie verantwoordelijk is voor welke taken. De tool is minder geschikt om meerdere projecten tegelijk op te volgen. Je kan ook geen milestones en prioriteiten instellen of taken toekennen aan meerdere gebruikers.

5. JIRA is een projectmanagement-tool die ooit ontworpen werd als een bug- en problementracker. Vandaag wordt de tool vooral gebruikt door agile teams voor softwareprojecten. Met deze software kan je onder meer scrumborden maken, prioriteiten stellen en met meerdere mensen tegelijk aan een project werken.

Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten van een projectmanagementtool?

Met projectmanagementsoftware kan je:

 • Plannen
  Deze functionaliteit vormt de basis van je projectmanagementsoftware. Een goede tool helpt je verschillende taken en deadlines op te volgen. Een gedeelde agenda voor je hele team, waarbij automatisch een melding wordt verstuurd wanneer er een deadlines nadert, is een grote troef.,

 • Taakbeheer
  Een efficiënte task manager helpt je om projecten te verdelen in mijlpalen en taken en ze vervolgens te koppelen aan deadlines en budgetten. Afhankelijk van de tool wordt ook een "kritisch pad"uitgestippeld, dat aangeeft in welke volgorde de taken moeten worden uitgevoerd om het project optimaal te laten verlopen.

 • Samenwerking en communicatie
  Snelle en efficiënte samenwerking is de sleutel tot het succes van je project. Door alle projectgegevens te verzamelen en ze makkelijk toegankelijk te maken, zorgt een projectmanagementtool voor volledige transparantie binnen je team en met je klanten. Doordat hen de voortgang van het project te laten volgen, bespaar je ook tijd op eventuele vergaderingen.

 • Rapportage & analyses
  Analyserapporten en statistieken geven je inzicht in je projecten.at werkt en wat kan beter? Waarom werd het budget overschreden en waarom was het project niet op tijd klaar was? Nuttige informatie waaruit je lessen trekt voor de toekomst.

 • Beheer je resources en je budget
  Project management software geeft je een overzicht over je planning en je resources. Zo blijf je makkelijker binnen budget, vermijd je dubbele boekingen en onnodige uitgaven en kom je nooit handen tekort.

 • Timesheets
  Tijdregistratie toont je welke taken het meeste tijd kosten.. Zo maak je betere inschattingen voor toekomstige projecten. Met sommige tools kan jek verschillende uurtarieven instellen of automatisch factureerbare uren aan uw declaratie toevoegen. Zo verlies je geen tijd met tijdregistratie.

 • Op kantoor of onderweg
  Een mobiele toepassing, vaak een lichtere versie van de projectbeheertool die je op kantoor gebruikt, geeftje op elk moment toegang tot het project, ook onderweg. Meestal kan je met zo’n mobiele app ook taken beheren, facturen maken en opvolgen en informatie doorgeven aan je team kunt doorgeven, waar je ook bent.

 • Integraties
  Doormailboxen, persoonlijke agenda's en CRM-applicaties te koppelen aan je project management tool te koppelen, heb je vlot toegang tot al je gegevens. Het zorgt bovendien voor meer transparantie in uw team.

Hoe kies je de juiste project management tool?

Ieder bedrijf werkt op zijn manier. Daarom is het belangrijk om een tool te kiezen die bij je past en waarmee je makkelijk aan de slag kan. Om je te helpen bij die keuze, kan je gebruikmaken van deze checklist.

 • Hoeveel mensen zullen de tool gebruiken?
 • Hoe belangrijk is dataveiligheid?
 • Welke integraties met andere apps zijn voor jou een must?
 • Volstaat een eenvoudige to-dolijst of heb je nood aan een complexere planningstool?
 • Hoe belangrijk zijn documentmanagement en opslag?
 • Wil je remote kunnen werken met de tool?

Probeer de projectmanagement tool nu gratis!

Factuurprogramma

Probeer de projectmanagement tool nu gratis!

Op zoek naar een nieuwe manier om je projecten te optimaliseren in in kaart te brengen? Overweeg dan eens om de projectmanagement tool van Teamleader een kans te geven. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt en daarom bieden we je nu de kans om 14 dagen gratis gebruik te maken van deze handige tool. Na de proefperiode van twee weken zit je overigens nergens aan vast. Gebruik de tijd die je hebt om te ontdekken of de tool bijdraagt aan de doelstellingen.

Veelgestelde vragen over de projectmanagement tool

Wat is de beste project management tool?

Teamleader Focus is een zeer goede project management tool waarmee je meerdere projecten tegelijk opvolgt. Je ziet je omzet, winst en kosten in één oogopslag.

Hoeveel kost een project management tool?

De prijs van een project management tool hangt o.a. af van het aantal gebruikers, de functionaliteiten die je wil gebruiken en welke support je nodig hebt.

Hoe kies je de ideale project management tool?

Maak een lijst van wat jij nodig hebt of maak gebruik van onze handige checklist. Elk bedrijf werkt immers op zijn manier en heeft nood aan andere functionaliteiten.

Waarom is een project management tool belangrijk?

Winstmarges beschermen, deadlines in de gaten houden, je capaciteit plannen, … projectbeheer is vaak complex. Een tool zorgt voor houvast, overzicht en inzicht.

Is Teamleader een project management tool?

Teamleader Focus is een tool waarmee je projecten opvolgt, klanten beheert en je hele workflow stroomlijnt, van het allereerste contact tot lang na je factuur.

Veelgestelde vragen over de projectmanagement tool

Project management tool2