PM

Project management

Agency project management software

PM

Teamleader Orbit is de meest complete project management software voor agency’s en IT-bedrijven. Met onze tool hou je de touwtjes strak en lever je elk project af binnen de deadline en binnen budget.

Met onze agency project management software kun je:

 • Meerdere projecten tegelijk opvolgen.

 • Je planning én je budget in de gaten houden.

 • Je capaciteit voorspellen en vlot schuiven in je planning.

 • Projecten aanmaken vanuit een offerte.

Benieuwd hoe Teamleader Orbit jouw agency vooruithelpt?

Projectmanagement met Teamleader Orbit is easy:

 1. Controleer je planning en je budget.

  Als agency projectmanager jongleer je tussen de planning van je mensen en het budget van je klant. Met Teamleader Orbit bewaar je de controle over beide. Op je projectdashboard zie je snel welke projecten in gevaar komen zodat je onmiddellijk actie kunt ondernemen.

 2. Plan je capaciteit flexibel.

  Teamleader Orbit maakt projecten plannen zo eenvoudig mogelijk voor agency’s. De drag&drop planning toont wie er beschikbaar is en voorspelt je je capaciteit voor de toekomst. Zo hou je de perfecte balans tussen winst en klantgerichtheid.

 3. Start projecten vanuit offertes.

  Start je project vanuit de offerte. Teamleader Orbit zet automatisch de beoogde uren en materialen van de offerte over naar het project. Zo is je planning snel klaar en weet je meteen welke mensen je waar kunt inzetten.

 4. Geef klanten inzicht in hun project.

  Snel beslissingen maken over je project? Deel Teamleader Orbit met je klant en hou de vaart erin. Via het Kanban-bord hebben klanten doorlopend inzicht in de voortgang van hun projecten.

BE NL Home 2 Projecten BE NL Con agency 1 De juiste persoon op het juiste project NL NL Home 1 Klantenbeheer Offertes NL NL Home 7 Ticketing

Wat is agency project management software?

Agency project management software is een handig hulpmiddel voor wie houdt van een strakke organisatie. Het biedt agency’s overzicht en een houvast, zeker wanneer ze meerdere projecten tegelijk moeten opvolgen.

“Iedereen kan zijn eigen to-dolijst gebruiken, maar om projectsucces in de hand te werken, is een centraal platform nodig. Dat is Teamleader Orbit, in ons geval.” Thomas Isarin, operations manager bij eventproductiebureau Unlimited Productions

Deze agency’s managen projecten én hun hele workflow met Teamleader Orbit:

Vroeger aanvaardden we een project, gingen er volle gas tegenaan, en moesten we op de voorlaatste dag met hangende pootjes aan de klant vragen ‘of de deadline alstublieft een klein beetje kon opschuiven?’ Vandaag zitten we met grotere klanten, grotere budgetten, langere trajecten. Met Teamleader Orbit zie ik nu in één oogopslag waar iedereen mee bezig is, wie nog tijd over heeft en wie helemaal volgeboekt is. - Glenn Fellows, Managing Partner van Lunar

Header Detail 1240x533 C Lunar Testimonial 2021 07 28 094400

Deze agency’s managen projecten én hun hele workflow met Teamleader Orbit:

Header Detail 1240x533 Springbok

We hebben één gouden regel: als het niet op Teamleader Orbit staat, dan bestaat het niet.’ Erwin Hendriks, Managing Partner van Springbok Nederland

Waarom een project management tool voor agency’s?

Hoe onmisbaar is een project management tool voor een agency? Niemand die daar beter op kan antwoorden dan de agency’s zelf. Dit zijn volgens hen de voordelen van project management software.

 • 1. Rust en ruimte in je hoofd

  “Een tool betekent niet per se dat je beter gaat werken. Maar als je die goed inzet, dan kan ie wel voor mentale rust zorgen en tijd vrijmaken die je aan iets nuttiger kan besteden. Dan wordt het interessant.”

  Petra De Roos, managing director van advertising agency LDV United.

 • 2. Overzicht voor jou en je team

  “Software zorgt voor houvast, overzicht en inzicht, zowel voor het individu als voor het management. Het helpt iedereen om succesvoller te werken.”

  Thomas Isarin, operations manager bij eventproductiebureau Unlimited Productions

 • 3. Efficiëntie en tijdswinst

  “Sommige efficiëntietools bewijzen al jaren hun nut. Ik weet echt niet hoe mijn leven eruit zou zien zonder. Je moet natuurlijk de juiste oplossingen kiezen én die ook goed gebruiken. Dan boek je gigantische tijdwinst.”

  Werner De Smet, CEO van Communicatiebureau oona

 • 4. De werkdruk onder controle

  Oona en LDV United gebruiken timesheets en capaciteitsbepaling in Teamleader Orbit om te begrijpen op welke projecten ze medewerkers het beste kunnen inzetten en hoe ze de workload kunnen spreiden. Het belangrijkste volgens Thomas Isarin van Unlimited Productions: “zorgen dat je al je medewerkers een leuke job en een leuke werkplek kan geven.”

Je capaciteit bewaken en ruimte maken voor creativiteit? Download het gratis e-book.

 • BE NL Ebook Agency Life S03 E01 On Top

  Projectbeheer en creativiteit | Agency Life

  Zijn een strakke projectplanning en tools compatibel met creativiteit? Hoe bewaak je de capaciteit? Download nu ons e-book over projectmanagement in agencies.

Starten met project management software voor agency’s? Change management is een must.

Project management software voor agency’s is een handig hulpmiddel, maar mensen komen altijd op de eerste plaats. Als zij de tool maar niets vinden - en dus niet gebruiken - dan is die waardeloos. Change management is daarom een must.

1. Breng je workflow in kaart.
“Wij brachten eerst en vooral onze workflow in kaart. Het is bijzonder nuttig om die eerst uit te schrijven en dan te kijken welke software er best bij aansluit. Daarna introduceerden we Teamleader Orbit stap voor stap”, vertelt Thomas Isarin van Unlimited Productions.

2. Creëer een draagvlak.
“Om een draagvlak te creëren, stelden we Teamleader Orbit-ambassadeurs aan die hun collega’s warm maken voor de tool, vragen beantwoorden en opleidingen geven. We zorgen wel voor de nodige flexibiliteit: we vinden het belangrijk dat er ruimte is binnen de tool – zolang alles maar klopt op het einde van de rit.”

3. Voorzie een vast aanspreekpunt.
LDV United heeft een ‘queen of Teamleader’. Zij is het aanspreekpunt voor all things Orbit. Petra: “Bij ons zijn procedures en workflows in steen gebeiteld, omdat wij deel zijn van een Amerikaanse organisatie. Teamleader Orbit was de beste fit. We hebben onze processen dus niet aangepast, maar er zijn natuurlijk wel een pak afspraken nodig als je zo’n nieuw platform invoert. Die hebben wij nu in manuals gegooid. Zijn daar vragen rond, dan kan iedereen daarmee bij onze queen of Teamleader terecht.”

Met Teamleader Orbit kan je veel meer dan je resources plannen.

Teamleader Orbit is all-in-one software waarmee agency’s hun hele bedrijf runnen. Ze gebruiken onze tool om

 1. Klanten en offertes op te volgen en zo meer te verkopen.

 2. Projecten te plannen binnen de deadline en het vooropgestelde budget.

 3. Tijd te registreren en gepresteerde uren op te volgen.

 4. Te factureren, makkelijk en correct.

 5. Inzichten te krijgen met rapporten en statistieken.

 6. Ongestoord te werken met retainers.

 7. Klanten eersteklas support te bieden.

Wil je Teamleader Orbit zelf ontdekken?

Met Teamleader Orbit kan je veel meer dan je resources plannen.

Op Maat 02

Meer weten over projectmanagement, business development, cashflowmanagement en andere relevante topics voor agency’s?

Lees meer in onze Agency Life-reeks of schrijf je in voor de Agency Life-nieuwsbrief.

Zij werken al dagelijks met Teamleader Orbit.