Facturatieprogramma

Eenvoudig factureren in enkele klikken

 • Efficiënt je prestaties factureren online - in de huisstijl van je onderneming
 • De status nagaan van je facturen in je geïntegreerde boekhoudpakket
 • In één oogopslag de prestaties bekijken die je nog moet facturerent
 • Recurrente facturen automatisch uitsturen

Teamleader Focus's factuurprogramma helpt je om op het juiste moment een overzichtelijke factuur te versturen. Via onze online facturatie maak en verzend je facturen in een paar klikken, en beheer je hun status moeiteloos. Overschrijdt je klant de betalingstermijn? Dan krijg je automatisch een waarschuwing.

Invoicing NL

Wat is een factuur programma?

Met een factuur programma maak je makkelijk facturen en automatiseer je de opvolging. Door recurrente facturen in stellen, te werken met templates en vaste (uur)prijzen die je vooraf instelt, bespaar je tijd en beperk je het risico op fouten. De meeste factuurprogramma’s kan je bovendien koppelen aan je boekhoudpakket, zodat facturen meteen verwerkt worden in je boekhouding. De beste factuur programma’s voorspellen zelfs je verwachte inkomsten, zodat je cashflow altijd gegarandeerd is.

 1. Factureer je tijdsregistraties

  Beëindigde je jouw taak of meeting? Dan vraagt Teamleader Focus je om de gepresteerde tijd in te geven. De tijdregistratie loopt automatisch zodra je bij Teamleader Focus inlogt - en herstart bij elke nieuwe taak. Wil je je tijdsregistratie handmatig invoeren? Of gepresteerde uren toewijzen aan een klant of project? Dan kan dat natuurlijk ook. En download de rapporten over tijdregistratie als Excel-bestand.

 2. Automatiseer je recurrente business

  Je factureert altijd stipt voor je recurrente business als hosting of domeinnamen. Want Teamleader Focus verstuurt die facturen automatisch. Daarbovenop krijg je een overzicht van de toekomstige waarde van je recurrente portefeuille.

 3. Haal voordeel uit statistiek

  Haal nieuw inzicht uit de statistieken van projectgebonden tijdregistratie. Stel je financiële doelen in per kwartaal en raadpleeg intelligente rapporten die de vooruitgang van je gefactureerde omzet weergeven.

 4. Beheer ongefactureerde tijd

  Dankzij het overzicht in de CRM-module verlies je ongefactureerde tijd niet uit het oog. Nog een extra hulp? Stel je drempel in voor ongefactureerde tijd. Is de drempel overschreden, dan krijgt de klant alsnog een factuur. Op de detailpagina van iedere klant vind je alle ongefactureerde tijd terug. Je factureert die eenvoudig door te selecteren welke geregistreerde prestaties je aan de factuur wilt toevoegen.

 5. Laat klanten online betalen

  Via je eigen Invoicecloud raadplegen je klanten online hun factuur en betalen ze onmiddellijk hun openstaand saldo via de betaalopties die jij kiest: credit card, overschrijving, PayPal, iDEAL, SOFORT... Zo behoud je steeds een up-to-date facturatieoverzicht.

 6. Link met de boekhouding

  Teamleader Focus koppelt de facturatiemodule aan een lijst boekhoudpakketten. Dit maakt financiële rapportering mogelijk.

BE NL Tijdregistratie voor elke taak of vergadering BE NL Recurrente facturen BE NL Voorspel je omzet BE NL Rapporteer intern en extern BE NL Online betalingsmogelijkheden BE NL Koppel met je boekhoudpakket

Al 10.000 kmo’s kozen voor minder gedoe. En gelijk hebben ze.

Blast
Blast

Jurgen - Blast! media

Ons team vindt de facturatie makkelijk en overzichtelijk, en de koppeling met Exact heeft ons een enorme efficiëntiewinst opgeleverd. Ook de abonnementen zijn voor ons heel handig: we hebben er daar echt veel van.

Waarom een facturatieprogramma?

Eens je zaak wat op dreef geraakt, kan je administratie snel een puinhoop worden. Een degelijk facturatieprogramma helpt je daarbij het overzicht te bewaren. Gedaan met de eindeloze spreadsheets en kopieën van hetzelfde tekstdocument. Met Teamleader Focus als facturatieprogramma behoud je het overzicht en maak je snel online nieuwe facturen aan.

Er is natuurlijk heel wat facturatiesoftware te vinden. Het voordeel aan Teamleader Focus is dat alles online gebeurt, zodat je je facturen overal kan raadplegen, zelfs via onze eigen mobiele applicatie. Daarnaast bieden we niet enkel een factuurprogramma maar ook andere features zoals een CRM systeem en projectplanning.

Wat zijn de voordelen van facturatie software?

Een van de belangrijkste voordelen van een factuurprogramma is de grote tijdswinst: facturen maken gaat een stuk sneller met factuursoftware. Met het beste factuur programma bespaar je niet alleen tijd door het gebruik van templates, maar kan je zelfs rechtstreeks factureren vanuit offertes, projecten of tijdsregistraties. Zo beperk je de kantoortijd tot een absoluut minimum.

Andere voordelen van een factuur programma zijn:

 1. Je wordt sneller betaald.
  Online facturen kan je koppelen aan online betalingsmogelijkheden, zodat klanten sneller betalen. Met de meeste factuur programma’s kan je automatisch betalingsherinneringen instellen. Zo verlies je geen tijd met het opvolgen van facturen en het aansporen van late betalers.

 2. Je maakt minder fouten.
  Minder manueel werk betekent minder fouten. Het juiste factuurnummer en de datum worden automatisch toegevoegd, prijzen van materialen, uurtarieven van medewerkers en btw-tarieven kan je vooraf instellen. Zo hoef je enkel nog het correcte aantal in te geven voor je factuur de deur uit gaat.

 3. Je maakt een professionele indruk op je klanten.
  Met facturen in je eigen huisstijl, een gestroomlijnd facturatieproces en online betalingsmogelijkheden maak je een professionele indruk op je klanten.

 4. Al je facturen worden centraal bewaard.
  Alle facturen bewaar je op één centrale plek, makkelijk toegankelijk voor jou en je collega’s. Zo raken er nooit meer facturen verloren.

 5. Je koppelt facturen makkelijk met je boekhouding.
  Door je factuur programma te koppelen met je boekhouding, hoef je facturen niet manueel over te zetten. Bovendien heb je zo op elk moment een actueel overzicht van je betaalstatussen, inkomsten en uitgaven. Met de beste factuur programma’s kan je zelfs je inkomsten en cashflow voorspellen.

Een factuur programma als Teamleader Focus automatiseert ook andere repetitieve taken.
Met Teamleader Focus kan je veel meer dan factureren. Klanten beheren, offertes maken, tijd registreren, projecten opvolgen, … je doet het allemaal op één centrale plek. Zo heb je maar één tool nodig om heel je bedrijf te runnen.

Wat is de functie van een facturatieprogramma?

Vaak wordt gezegd dat een facturatieprogramma onmisbaar is. Maar wat is de functie van een facturatieprogramma eigenlijk? Wat kun je ermee? Ten eerste kun je er natuurlijk facturen mee maken, deze kun je opmaken in de eigen huisstijl inclusief bedrijfslogo. Ook bij factuurprogramma kopen kun je profiteren van de vele functies, waaronder de mogelijkheid om facturen meteen in je boekhouding te verwerken. Daarnaast behoort periodiek factureren tot de mogelijkheden. Een andere functie, die ook handig is voor zzp’ers, is dat je een factuur kunt opstellen op basis van een offerte. Dat maakt een factuurprogramma zzp wel heel aantrekkelijk. Ook kun je betalingsherinneringen automatisch versturen, dat scheelt jou tijd en maakt dat de betalingen sneller worden voldaan. Met een online factuurprogramma is er ook automatisch een integratie met alle grote Nederlandse banken. Hierdoor kunnen klanten eenvoudig en veilig de facturen betalen.

Of je nou een eenvoudig factuur programma of het beste facturatieprogramma gaat kopen, de functionaliteiten zijn bij alle programma’s aanwezig. Een facturatieprogramma komt niet alleen goed van pas bij het KMO en grote bedrijven, ook voor de eenmanszaken en zzp’ers is een dergelijk programma onmisbaar. Profiteer daarom nu van alle functionaliteiten en schaf vandaag nog een factuurprogramma aan.

Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten van een factuurprogramma?

Sommige functies zijn essentieel in een factuurprogramma, andere zijn mogelijk minder van belang voor jouw manier van werken. Het factuur programma van Teamleader Focus is afgestemd op de noden van ondernemers en bedrijven tot en met 20 werknemers en omvat de volgende functionaliteiten.

1. Flexibel facturen maken.

Je factureert zoals je zelf wilt: vanuit een offerte, project of tijdsregistratie. Je kan ook uurprijzen instellen per medewerker of taaktype, standaard btw-tarieven gebruiken of er zelf toevoegen. Creditnota's aanmaken vanuit een factuur is geen probleem.

2. Meerdere munteenheden gebruiken.

Verkopen aan buitenlandse klanten kan je vlot factureren in vreemde munteenheden en je kan real-time wisselkoersen toepassen. In welke munt je ook factureert, je ziet altijd de totale omzet in je eigen munteenheid.

3. Meerdere facturen in één keer verwerken.

Dankzij bulkacties verwerk je meerdere facturen in één beweging. Daardoor verdoe je veel minder tijd. Hoe meer facturen je verstuurt, boekt of verwijdert, hoe meer tijd je uitspaart.

4. Recurrente facturen instellen.

Voor uiteenlopende periodes kan je recurrente facturen instellen. Je kan ze automatisch laten aanmaken en eventueel ook verzenden, via e-mail of via de post.

5. Je facturatie koppelen met je boekhoudpakket.

Verzonden facturen synchroniseer je makkelijk met jouw boekhoudpakket of dat van je boekhouder. Zet je de factuur op ‘betaald’, dan wordt de betaalstatus in Teamleader Focus ook aangepast.

6. Je inkomsten voorspellen.

Op basis van de betaaldatum van je facturen voorspelt Teamleader Focus je verwachte inkomsten voor de komende maanden. Zo maak je gefundeerde beslissingen voor de toekomst van je bedrijf.

Andere software werkt prima samen met Teamleader Focus.

Gedaan met knippen en plakken: Teamleader Focus is compatibel met 200+ apps en programma’s die jouw bedrijf waarschijnlijk al gebruikt.

line decoration
line decoration line decoration line decorationintegrations logo integrations logo integrations logo
 • Een piekfijne agenda

  Mis nooit meer een afspraak of deadline dankzij een perfecte up-to-date agenda.

 • Centrale communicatie

  Houd inkomende en uitgaande e-mails, telefoontjes en andere communicatie nauwgezet bij.

 • Koppel je boekhouding

  Link Teamleader Focus aan je boekhouding en volg facturen gemakkelijk op - of stuur ze meteen naar je boekhouder.

line decoration line decorationintegrations logo integrations logo
line decoration line decoration line decorationintegrations logo integrations logo
integrations
integrations logo integrations logo integrations logo integrations logo integrations logo integrations logo integrations logo

Vaak gestelde vragen:

Hoeveel kost een factuurprogramma?

De prijs van factuurprogramma hangt o.a. af van het aantal mensen dat de tool zal gebruiken, en van de functionaliteiten en ondersteuning die je nodig hebt.

Kan ik Teamleader gebruiken als factuurprogramma?

Met Teamleader Focus kan je factureren, maar ook offertes maken, klanten beheren, projecten opvolgen en veel meer. Het is all-in-one software waarmee je heel je business runt.

Wat zijn de functies van een factuurprogramma?

Met een factuurprogramma kan je razendsnel facturen maken op basis van templates, recurrente facturen instellen, automatisch herinneringen versturen, creditnota’s maken, …

Wat is het beste factuurprogramma?

Teamleader Focus is een zeer efficiënt factuurprogramma waarmee je snel factureert en automatisch herinneringen verstuurt. Je koppelt het makkelijk aan je boekhoudpakket.