Photo SEO06 L 2x

Project planning

Photo SEO06 L 2x

Je projecten op tijd afleveren, binnen budget blijven en op elk moment overzicht hebben. Dit is essentieel om efficiënt te blijven werken. Projectmanagement-software zoals Teamleader helpt daarbij. In deze tool kan je de planning, deadlines en budgetten bijhouden van verschillende projecten tegelijkertijd.

 • Projecten plannen, verdelen in fases en deeltaken.

 • Budgetten beheren en winst berekenen.

 • Online samenwerken met je team.

 • Deadlines nauwkeurig opvolgen.

Eerst zien, dan geloven?
Probeer onze software 14 dagen uit. Volledig vrijblijvend en zonder te betalen

Zo maakt Teamleader projectmanagement makkelijker:

 1. Projecten aanmaken en beheren.

  Maak projecten aan vanuit een offerte, een projectsjabloon of start vanaf nul. Projecten aanmaken met Teamleader is easy.

 2. Plan en visualiseer meerdere projecten.

  Verdeel projecten in fases, taken en afspraken. Wijs taken toe aan medewerkers en ontvang meldingen wanneer ze voltooid zijn. Volg meerdere projecten tegelijk op via een handig visueel overzicht. Zo ontdek je snel gaten in je planning en zie je meteen welk project je aandacht nodig heeft.

 3. Tijdregistratie op projecten.

  Registreer de tijd op taken en afspraken en hou projecten rendabel. Stel verschillende uurtarieven in binnen één project en creëer rapporten van het reeds voltooide werk.

 4. Factureer vanuit je project.

  Maak facturen rechtstreeks vanuit een project en per voltooide fase. Stel vooraf prijzen in, werk met een uurtarief of op basis van materiaal. Jij bepaalt.

 5. Blijf binnen budget, bescherm je winstmarge.

  Kijk of je binnen je budget zal blijven, voor het hele project of per fase. En bekijk je verwachte winst in één oogopslag. Zo grijp je op tijd in, neem je betere beslissingen en kan je transparant zijn naar klanten, medewerkers en managers.

 6. Externe toegang via Projectcloud.

  Geef zowel freelancers als klanten toegang tot je persoonlijke Projectcloud. Beslis zelf waar ze toegang toe hebben: de status van projecten of documenten bekijken, feedback geven, geplande afspraken opvolgen of je medewerkers contacteren.

NL NL Maak eenvoudig projecten aan NL NL Overzichtelijk verkoopproces NL NL Inzicht in tijdsregistratie per project NL NL Factuureerbare tijd per klant NL NL Hou je winstmarge in het oog NL NL Invoice cloud

Probeer de projectmanagement tool nu gratis!

Factuurprogramma

Probeer de projectmanagement tool nu gratis!

Op zoek naar een nieuwe manier om je projecten te optimaliseren in in kaart te brengen? Overweeg dan eens om de projectmanagement tool van Teamleader een kans te geven. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt en daarom bieden we je nu de kans om 14 dagen gratis gebruik te maken van deze handige tool. Na de proefperiode van twee weken zit je overigens nergens aan vast. Gebruik de tijd die je hebt om te ontdekken of de tool bijdraagt aan de doelstellingen.

Wat is een projectplanning?

Een projectplanning is een overzicht van alle taken die gedaan moeten worden, inclusief de periode waarin ze uitgevoerd moeten worden, om het hele project af te ronden. De projectplanning is de rode draad van het project en de basis van projectmanagement. Het is daarom ook erg belangrijk dat de project planning overzichtelijk is en makkelijk in gebruik.

Je kan een project op veel verschillende manieren plannen. Zo kan je een Excel sheet gebruiken, de agenda van de mensen waarmee je samenwerkt etc. Als er maar een duidelijke manier is om bij te houden wat de scope van het project is, wanneer de deadlines zijn, wie welke taken moet uitvoeren en of de budgetten gewaarborgd zijn.

Wat staat er in een projectplanning?

Om een project goed te laten lopen is het natuurlijk belangrijk om te weten wat er precies in de projectplanning staat. Een goede planning bevat ten minste de volgende informatie:

1. Middelen: wat en wie heb je nodig om je project af te ronden? (medewerkers, materiaal, software, enz.)

2. Taken: alle verantwoordelijkheden binnen een project, welke kleine of grote to-do’s moeten afgewerkt worden? Het is belangrijk om alles te benoemen en duidelijk te communiceren.

3. Activiteiten: Denk hierbij aan de status van een taak, de tijd, de prioriteiten en de middelen. Zodat je die zorgvuldig kan opvolgen tijdens het project.

Waarom is het plannen van een project belangrijk?

De projectplanning is van cruciaal belang om gefocust te blijven op het doel. Een goede planning geeft rust en overzicht voor alle deelnemers van het project. Het geeft houvast en zorgt ervoor dat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Zonder projectplanning wordt een project al snel een stuurloos schip en kan er veel stress komen, omdat niet iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Als elk onderdeel van een project structureel gepland wordt, is het voor de uitvoerende partij makkelijker zich te focussen op de kwaliteit van het project. Daarnaast zul je minder snel over de scope van een project heen gaan.

Door de drag en drop is het super eenvoudig om taken van een project bij mensen in te plannen, daarnaast kan ik eenvoudig ook een rapport genereren voor onze klanten over de vooruitgang van het project. Teamleader maakt het voor ons makkelijker om onze projecten te plannen.

- Springbok Agency

Hoe maak je een goede projectplanning?

Om een project te plannen moet je een aantal onderdelen in kaart brengen. Met deze input maak je vervolgens een prioriteitenlijst en als laatst maak je een tijdsplanning van de taken. Breng deze onderdelen in kaart voor het maken van een goede projectplanning:

 • Stap 1: Leg de volledige scope van je project vast.
 • Stap 2: Splits verschillende projectfases op in milestones en taken.
 • Stap 3: Schat in wat je nodig hebt: hoeveel mensen en welke specifieke middelen?
 • Stap 4: Verzamel wat je nodig hebt (mensen, tooling, budgetten).
 • Stap 5: Stel een planning op.
 • Stap 6: Link taken en afhankelijkheden aan elkaar.
 • Stap 7: Houd alles bij; denk hierbij aan de uren die gemaakt worden, maar ook de deadlines die gehaald worden.

Voordelen van een projectmanagement software

Twijfel je nog of het gebruik van een tool iets voor jouw bedrijf is? Om je verder te informeren hebben we hieronder enkele voordelen voor je op een rijtje gezet die mogelijk aansluiten bij jouw prioriteiten als het aankomt op een degelijke tool.

 • Taakmanagement
  Wijs taken toe aan medewerkers en zie precies hoe de voortgang per taak verloopt.
 • Timetracking
  Houd netjes bij hoeveel tijd er is besteed aan verschillende projecten zodat alles later netjes gefactureerd wordt.
 • Communicatie
  Duidelijke en makkelijk terug te vinden communicatie zodat iedereen wat er speelt.
 • Overzicht en inzicht
  Prioriteiten bepalen op basis van nieuwe inzichten en op tijd bijsturen zodat het uiteindelijk doel geen gevaar loopt.

Veelgestelde vragen over de projectmanagement tool

Wat kost de projectmanagement tool?
Je hebt de mogelijkheid om de tool 14 dagen gratis uit te proberen zonder dat je ergens aan vastzit. Als je besluit om de tool aan te schaffen zijn de kosten 50, 60 of 80 euro per maand (afhankelijk van de abonnementsvorm).

Waarom is het gebruik van een projectmanagement tool een goed idee?
Het biedt je de kans om projecten efficiënter te draaien en om te leren van alle processen zodat alles in de nabije toekomst nog soepeler verloopt. Je hebt altijd en overal een volledig overzicht van lopende projecten.

Veelgestelde vragen over de projectmanagement tool

Project management tool2

Andere software werkt prima samen met Teamleader Focus.

Nooit meer knippen en plakken: Teamleader Focus werkt samen met 200+ apps en programma’s die jouw bedrijf waarschijnlijk al gebruikt.

line decoration
line decoration line decoration line decorationintegrations logo integrations logo integrations logo
 • Een up-to-date agenda

  Mis nooit meer een afspraak of deadline dankzij een perfect georganiseerde agenda.

 • Centrale communicatie

  Houd inkomende en uitgaande e-mails, telefoontjes en andere communicatie nauwkeurig bij.

line decoration line decorationintegrations logo integrations logo
line decoration line decoration line decorationintegrations logo integrations logo
integrations
integrations logo integrations logo integrations logo integrations logo integrations logo integrations logo integrations logo