Resource planning: Wat en waarom?

Resource planning is de sleutel tot een geslaagd project, afgeleverd op tijd en binnen budget. Het is ook een complexe puzzel, die Teamleader Orbit voor je kan oplossen. Zet medewerkers optimaal in, zorg voor balans in je team en garandeer je rendabiliteit.

Dit kan je met Teamleader Orbit:

 • De nettocapaciteit voor je organisatie bepalen in een bepaalde periode.

 • De capaciteit plannen voor een project.

 • Vlot schuiven in je planning wanneer de workload te zwaar wordt.

 • Kijken waar er tekorten zijn en aanwervingsbeslissingen nemen.

Vlot je resources plannen met Teamleader Orbit?
Ontdek wat onze software voor jouw organisatie kan betekenen. Leg Teamleader Orbit op de rooster en test ons uit.

BE NL Con agency 1 De juiste persoon op het juiste project

Wat is Resource planning?

Als resource planning een puzzel is, dan zijn de puzzelstukken de mensen en de middelen die je nodig hebt om je project tot een goed einde te brengen. Je personeelsinzet of capaciteitsplanning vormt daarvan de basis: welke collega’s zijn beschikbaar en beschikken over de juiste vaardigheden om de taken van het project op te nemen. Daarbij moet je rekening houden met individuele werkroosters, verlofregelingen en andere projecten waar mensen aan werken. Ben je klaar met plannen van je capaciteit, dan start je met de resource planning: deliverables en taken bepalen, en taken toewijzen aan mensen op basis van hun beschikbaarheid en skills.

Waarom is resource planning belangrijk voor agency’s?

In onze sector staat of valt de rendabiliteit van een bedrijf met de capaciteitsplanning. Mensen op de bank betekent een verlies van rendabiliteit. En mensen overboeken, betekent hen verbranden en dus kwijtspelen. Planning blijft een uitdaging omdat je altijd met onverwachte dingen geconfronteerd wordt. Maar met Teamleader Orbit is die planning nu meer onder controle. - Bart Dewaele - CEO van Duke & Grace

Duke Grace

Header Detail 1240x533 C Lunar Testimonial 2021 07 28 094400

Vroeger aanvaardden we een project, gingen er volle gas tegenaan, en moesten we op de voorlaatste dag met hangende pootjes aan de klant vragen ‘of de deadline alstublieft een klein beetje kon opschuiven?’ Vandaag zitten we met grotere klanten, grotere budgetten, langere trajecten. Met Teamleader Orbit zie ik nu in één oogopslag waar iedereen mee bezig is, wie nog tijd over heeft en wie helemaal volgeboekt is. - Glenn Fellows, Managing Partner van Lunar

De voordelen van een resource planning tool:

Resource planning software zorgt dat je capaciteitspuzzel mooi in elkaar past. Een tool voor capaciteitsplanning maakt het ook makkelijker om in te grijpen als de scope van je project wat verandert, mensen onverwacht uitvallen, of de werkdruk te hoog blijkt.

Teamleader Orbit is dé all-in-one tool die dat voor je oplost. Met onze resource planning tool kan je:

 • Je resources voorspellen.

  De resultaten van je salesteam hebben een directe impact op je toekomstige resources. Via het capaciteitsdashboard krijg je gedetailleerde informatie over de huidige én toekomstige bezetting van je medewerkers.

 • Je capaciteit bekijken en plannen.

  Plan medewerkers in met een eenvoudige drag & drop en volg je team in real-time. In één oogopslag zie je welke teamleden te veel werk hebben en wie ruimte in de planning heeft. Zo voorkom capaciteits- of deadlineproblemen en kom je nooit handen tekort.

 • Taken en prioriteiten bepalen

  Bepaal deliverables, deeltaken en milestones voor elk project. Kijk welke taken prioriteit hebben om voort te kunnen met de volgende. Bepaal deadlines voor elke taak en ken ze toe aan teams en medewerkers.

 • De voortgang van je project opvolgen

  Bekijk hoe je project vordert, krijg een overzicht van de timesheets en zie meteen welk percentage van de gepresteerde uren je kan factureren. Volg projecten op de voet en bouw je rapporten met gelijk welk stukje informatie.

Met Teamleader Orbit kan je veel meer dan je resources plannen.

Teamleader Orbit is all-in-one software waarmee agency’s hun hele bedrijf runnen. Ze gebruiken onze tool om

 1. Klanten en offertes op te volgen en zo meer te verkopen.

 2. Projecten te plannen binnen de deadline en het vooropgestelde budget.

 3. Tijd te registreren en gepresteerde uren op te volgen.

 4. Te factureren, makkelijk en correct.

 5. Inzichten te krijgen met rapporten en statistieken.

 6. Ongestoord te werken met retainers.

 7. Klanten eersteklas support te bieden.

Wil je Teamleader Orbit zelf ontdekken?

Met Teamleader Orbit kan je veel meer dan je resources plannen.

Op Maat 02

Zij werken al dagelijks met Teamleader Orbit.