Lemoncompanies002

Hoe Lemon een einde maakt aan een schrijnend gebrek aan inzicht.

Lemoncompanies002


“We verloren veel tijd met opvolging van sales en eenvoudige administratieve taakjes. Dat is nu volledig verleden tijd.” - Laurent Janssens, Operations Director bij Lemon

Lemon Companies bouwt gebruiksvriendelijke websites en apps die er ook nog eens goed uitzien. Ze groeiden snel, maar op het vlak van administratie en salesmanagement zorgde dat voor behoorlijk wat chaos en extra werk.

Laurent Janssens, Operations Director bij Lemon, legt uit hoe ze het overzicht terugvonden dankzij Teamleader Focus.

Lemoncompanies019

"Wanneer collega’s op vakantie gingen of met een overvol schema kampten, was het moeilijk om taken of leads aan elkaar door te geven. We hadden geen inzicht in de contactgeschiedenis."

Potentiële klanten gingen verloren.

Vóór Teamleader Focus verliepen onze werkprocessen behoorlijk ad hoc en ongestructureerd. Er kwamen veel leads binnen, maar toch gingen potentiële klanten verloren omdat we hen niet degelijk opvolgden.”

“Wanneer collega’s op vakantie gingen of met een overvol schema kampten, was het moeilijk om taken of leads aan elkaar door te geven. We hadden geen inzicht in de contactgeschiedenis.”

“De CEO verloor daardoor heel wat tijd met opvolging en eenvoudige administratieve taakjes. Het was dus dringend tijd om een beter systeem te vinden.”

Door het verkoopproces terug te brengen naar vijf duidelijke fases en Teamleader Focus te implementeren, kreeg Lemon opnieuw overzicht
.

Benieuwd waar al dat enthousiasme vandaan komt?

Probeer het dan zelf uit en start nu je gratis proefversie.

Van chaos naar structuur.

Image 10

Van chaos naar structuur.

De keuze voor Teamleader Focus was snel gemaakt. “Teamleader Focus wordt vaak gebruikt in de IT-sector. Het is de ideale work management software voor groeiende ondernemingen.

Het verkoopsproces structureren was minder vanzelfsprekend: sales in een agency zijn vaak behoorlijk complex, offertes voer voor discussie en heel wat wijzigingen.

“Door ons hele proces van offerte tot project en factuur te structureren in 5 fases en Teamleader Focus te implementeren, kregen we het overzicht terug."

Van offerte tot factuur in 5 stappen.

Een kennismakingsgesprek werd een belangrijke stap binnen het verkoopproces. “We willen voldoende informatie hebben om een voorstel op maat te creëren. Natuurlijk zijn we nog steeds bereid om verschillende ideeën voor te stellen of de offerte verder te verfijnen in een latere fase… maar we willen niet urenlang debatteren over één deal.”

Een aanvaarde offerte wordt dan meteen omgezet in een project dat gelinkt is aan het juiste contact. Het volledige team kan daardoor makkelijk tijd registreren die ze aan klanten en taken besteden. “Projecten zijn we intern veel efficiënter gaan beheren. We hebben nu een beter overzicht van het budget en de tijd die we aan elk project spenderen. Dankzij de timetracking kunnen we ook betere tijdsinschattingen maken.”

“We zouden Teamleader Focus niet meer kunnen missen.”