Krijg sneller betaald en bespaar tijd aan het opvolgen van onbetaalde facturen

Sneller betaald krijgen met minder moeite? Yes, please. Onbetaalde facturen opvolgen is vast niet je favoriete klus. Bovendien kunnen achterstallige betalingen ook nog eens je cashflow in gevaar brengen.

Gelukkig kun je het betalingsproces nu versnellen door Mollie te koppelen aan Teamleader Focus. Zo krijg je sneller betaald en verspil je minder tijd aan het opvolgen van onbetaalde facturen.

Blog 16 9 T Lx Mollie

Facturen optimaliseren

61% van de ondernemers ligt soms ‘s nachts wakker door financiële zorgen.’’ (McKinsey)

Je betalingsproces versnellen begint bij het optimaliseren van je facturen. Dat kun je op twee manieren doen:

 1. Klassiek versturen van facturen. Printen en verzenden per post of een gedownloade pdf versturen per e-mail.

 2. Digitaal facturen versturen via het InvoiceCloud-platform van Teamleader Focus. Daar kunnen klanten, dankzij de koppeling met Mollie, een eigen betaalmethode kiezen.

Wist je dat Teamleader-klanten die InvoiceCloud gebruiken gemiddeld in slechts 9,18 dagen betaald worden? Dat is veel sneller dan de gemiddelde betaaltermijn van 23,5 dagen voor niet-InvoiceCloud-gebruikers. Dat heet dan ‘minder gedoe, meer gedaan.’

Psst! Hoe ga je precies van start met het Teamleader Focus InvoiceCloud-platform? Dat ontdek je hier.

Hoe werkt het?

Wat is Mollie? Mollie is een belangrijke partner voor ondernemers die hun klanten online willen laten betalen. Dankzij Mollie kunnen hun klanten op een veilige en gemakkelijke manier betalen.

Het biedt namelijk verschillende betaalmethoden aan, zoals iDEAL, Bancontact, creditcard en PayPal. Zo kunnen klanten betalen op een manier die voor hen het meest geschikt is.

Wanneer je Mollie koppelt aan Teamleader Focus kunnen je klanten hun facturen direct betalen en zelf kiezen met welke betaalmethode. Dat zorgt ervoor dat de betaling sneller wordt verwerkt en je je geld eerder op je rekening hebt staan. Daarnaast houdt Mollie automatisch bij welke facturen betaald zijn en welke niet. Zo hoef je minder tijd te besteden aan het opvolgen van onbetaalde facturen. Meer overzicht, minder moeite, en vooral: meer tijd voor andere zaken.

Psst! Hoe ga je precies van start met Mollie? Dat lees je hier.

Wij helpen je

Wil je meer weten over de koppeling van Teamleader Focus met Mollie? Bekijk dan onze webinar Bespaar tijd en krijg sneller betaald.

In dit webinar ontdek je hoe:

 • je 2,5 keer sneller betaald krijgt met Teamleader Focus

 • die nieuwe QR code op de facturen in Teamleader Focus werkt

 • je minder uren verspilt aan het opvolgen van onbetaalde facturen

 • je Mollie koppelt aan Teamleader Focus

 • jouw klanten makkelijker betalen

Je krijgt praktische tips waarmee je onmiddellijk aan de slag kunt na afloop van het webinar. Je maakt kennis met Dries van Teamleader, Steven van Ecofinity en Chun Kay van Mollie.

Steven van Ecofinity sprak ons over de vele voordelen die de koppeling met Mollie hem en zijn team opleverde:


Dankzij Teamleader Focus gaat vandaag niks meer verloren. 95% van de facturatie verloopt digitaal, en het overgrote deel wordt betaald via de Mollie-integratie.

Hoe hij 4 uur per maand aan administratie uitspaart, veel sneller betaald krijgt en geen facturen meer verlies, lees je hier.

Hoeveel sneller dan?

We vertelden in een vorige blog al hoe InvoiceCloud helpt om 74% van je facturen tijdig betaald te krijgen.

En die overige 26% die niet op tijd betaald worden, zijn ‘slechts’ 16 dagen achterstallig. Bij ‘klassiek verstuurde’ facturen loopt die vertraging op tot 42 dagen.. Dat betekent dat als je InvoiceCloud gebruikt, jouw bankrekening 26 dagen sneller wordt aangevuld. Goed voor de cashflow én voor je gemoedsrust.

Voordelen van Teamleader Focus

Kun jij die verspilde uren wel missen? Wil je jouw cashflow verbeteren zodat je bedrijf kan groeien? Teamleader Focus kan je helpen. Wij maken elke dag het werk van 15.000+ ondernemers en hun teams makkelijker. Teamleader Focus is een alles-in-één softwareoplossing die je helpt om te verkopen, te factureren en je werk te plannen. Door Mollie te koppelen aan Teamleader Focus kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Sneller betaald krijgen: doordat klanten hun facturen direct kunnen betalen, krijg je je geld sneller op je rekening.

 • Minder tijd verspillen: Mollie houdt automatisch bij welke facturen betaald zijn en welke niet, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het opvolgen van onbetaalde facturen.

 • Verbeterde cashflow: doordat je sneller betaald krijgt, verbeter je je cashflow en kun je je bedrijf laten groeien. Cashflow is de zuurstof van je onderneming.

Wanneer koppel jij Teamleader met Mollie?

Hoe belangrijk het is om op tijd betaald te worden en zo je cashflow op peil te houden, moeten we jou niet vertellen. Door Mollie te koppelen aan Teamleader Focus kun je dit proces versnellen en je bedrijf laten groeien. Je krijgt sneller betaald en verspilt minder tijd aan het opvolgen van onbetaalde facturen. Onmisbaar dus!

Deze koppeling is de ideale oplossing voor alle ondernemers die hun bedrijf naar een hoger niveau willen tillen.

De integraties vind je via onze Marketplace.

 • Teamleader Logo

  Teamleader.

  Facturen, offertes, crm en planning. Run je zaak makkelijk op één plek. Meer dan 15.000 ondernemers en hun teams geven het papierwerk uit handen met Teamleaders bedrijfssoftware.

 • Mollie.

  Mollie ondersteunt 25+ lokale betaalmethodes zodat bedrijven online en mobiele betaalmethoden kunnen aanbieden aan hun klanten.
  Geen verborgen kosten - betaal enkel voor succesvolle transacties.

 • Teamleader + Mollie.

  Door het InvoiceCloud-platform van Teamleader Focus te gebruiken, kunnen klanten gemakkelijk en snel facturen online betalen als het gekoppeld is aan Mollie. Er zijn +25 manieren om te betalen, zoals iDeal, Bancontact, Paypal en Kredietkaart.

Rectangle 17 Rectangle 17

Hoe Teamleader en Mollie koppelen?

Controleer of je beheerdersrechten hebt in Teamleader, klik dan op toevoegen om Mollie te koppelen aan je Teamleader Focus-account. Vul de benodigde gegevens in en klaar is kees.

Vanuit je account kun je ook je Mollie integratie beheren, de instellingen wijzigen of helemaal verwijderen.